Raporty bieżące

• Pozostałe
  • Wydarzenia kulturalne
  • Wyniki Finansowe

Polska gospodarka "nie może sobie pozwolić na krok w tył"

Bez zwiększenia świadomości społecznej trudno będzie upowszechnić ekoinnowacje i wprowadzić zrównoważoną gospodarkę - stwierdził główny ekonomista Banku Millennium Grzegorz Maliszewski podczas panelu "Perspektywy ekoinnowacyjności w Polsce - szanse i wyzwania". Wiceprezeska Związku Banków Polskich Agnieszka Wachnicka przekonywała, że trzeba zachęcać polskie firmy do inwestowania w ekoinnowacje, bo inaczej "stracimy konkurencyjność w Europie".

Dowiedz się więcej -Polska gospodarka "nie może sobie pozwolić na krok w tył"

Nowa karta kredytowa premium Banku Millennium

Bank Millennium wprowadza na rynek prestiżową kartę kredytową Visa Global (RRSO 25,82%). W bogatym katalogu jej usług dodatkowych znalazł się m.in. wstęp do saloników lotniskowych, ubezpieczenie podróży zagranicznych, 5% zwrot za wybrane wydatki oraz nieograniczone płatności walutowe bez prowizji za przewalutowanie.

Dowiedz się więcej -Nowa karta kredytowa premium Banku Millennium

Małopolska liderem ekoinnowacyjności w Polsce

Województwo małopolskie jest najbardziej ekoinnowacyjnym regionem w Polsce. Obok województw pomorskiego i mazowieckiego znalazło się najwyżej w opublikowanym właśnie raporcie Banku Millennium. Po raz pierwszy autorzy uwzględnili w nim nowy obszar, jakim jest gospodarka o obiegu zamkniętym.

Dowiedz się więcej -Małopolska liderem ekoinnowacyjności w Polsce

Nowa reklama konta firmowego

Ruszyła emisja nowej reklamy telewizyjnej Banku Millennium. W najnowszej kampanii bank promuje Konto Mój Biznes.

Dowiedz się więcej -Nowa reklama konta firmowego

Odpowiedzi na reklamacje w Banku Millennium z certyfikatem jakości

Bank Millennium uzyskał pierwszy w Polsce certyfikat prostej polszczyzny za odpowiedzi na reklamacje. Certyfikat przyznawany jest przez rektora Uniwersytetu Wrocławskiego.

Dowiedz się więcej -Odpowiedzi na reklamacje w Banku Millennium z certyfikatem jakości

Bank Millennium udostępnia wnioski pomocowe dla powodzian

Bank Millennium udostępnił klientom poszkodowanym w ostatniej powodzi możliwość skorzystania z bezzwrotnej pomocy Funduszu Wsparcia Kredytobiorców. Wnioski o spłatę rat kredytów mieszkaniowych uprawnieni do otrzymania pomocy składać mogą w serwisie internetowym Millenet oraz w oddziałach.

Dowiedz się więcej -Bank Millennium udostępnia wnioski pomocowe dla powodzian

Bank Millennium najbardziej mobilny bank 2024

Bank Millennium wygrał ranking Mobilny Bank. Zestawienie serwisu cashless.pl prezentuje banki, które w najlepszy sposób odpowiadają na wymagania współczesnych klientów, preferujących korzystanie z usług finansowych za pośrednictwem urządzeń mobilnych.

Dowiedz się więcej -Bank Millennium najbardziej mobilny bank 2024

Najlepsza studentka portugalistyki UW ze stypendium Banku Millennium

Absolwentka portugalistyki na Uniwersytecie Warszawskim Anna Kryczka otrzymała stypendium naukowe Banku Millennium i Instytutu Camoesa. Symboliczny czek wręczył jej prezes zarządu Banku Millennium Joao Bras Jorge w czasie inauguracji roku akademickiego 2024/2025 na Wydziale Neofilologii UW.

Dowiedz się więcej -Najlepsza studentka portugalistyki UW ze stypendium Banku Millennium

Wniosek Aktywny Rodzic dostępny w Banku Millennium

Bank Millennium udostępnił w aplikacji mobilnej i bankowości internetowej wniosek o świadczenie w programie Aktywny Rodzic. Program wspiera rodziców w powrocie do aktywności zawodowej oraz wychowaniu dziecka w wieku od 12 miesięcy do 3 lat.

Dowiedz się więcej -Wniosek Aktywny Rodzic dostępny w Banku Millennium

Student w banku

Koszty życia studentów rosną, ale coraz częściej młodzi ludzie dostrzegają również potrzebę oszczędzania. Przeciętny student korzysta aktywnie z trzech bankowych produktów – wynika z danych Banku Millennium.

Dowiedz się więcej -Student w banku