09.10.2017

Bank Millennium na podium rankingu banków dla deweloperów

Bank Millennium znalazł się na trzecim miejscu XII Rankingu banków Polskiego Związku Firm Deweloperskich. Zwycięskie banki zostały wyłonione przez deweloperów, którzy oceniali jakość współpracy z bankami kredytującymi ich inwestycje, w tym warunki umów, szybkość rozpatrywania wniosków, elastyczność banku w trakcie procesu kredytowania oraz zgodność wstępnych deklaracji z faktycznymi procedurami.

Ideą rankingu jest docenianie dobrych praktyk rynkowych i partnerskiego podejścia banków do współpracy z deweloperami. Laureaci rankingu to instytucje, które w opinii deweloperów wyróżniają się wysoką jakością usług i mają najlepiej dostosowaną do ich potrzeb ofertę. Bank Millennium zdobył w rankingu trzecie miejsce ex aequo z Bankiem Polskiej Spółdzielczości.

- Jedna z naszych wartości głosi, że jakość i innowacyjność są naszą pasją. Jestem przekonany, że ta nagroda to efekt ciężkiej pracy doradców, działających w zgodzie z tą wartością i dowód na to, jak dużą rolę w naszej pracy przywiązujemy do jakości. Ten aspekt jest szczególnie ważny we współpracy z deweloperami, w kontekście finansowania oraz obsługi mieszkaniowych rachunków powierniczych – mówił podczas ceremonii rozdania nagród Maciej Radzki, Dyrektor Departamentu Bankowości Przedsiębiorstw, Makroregion Centralno-Wschodni, Bank Millennium. - Skala naszej współpracy z deweloperami jest bardzo duża - aktualnie prowadzimy rachunki dla 540 przedsięwzięć deweloperskich, część z nich finansujemy. Ta nagroda odzwierciedla poziom zadowolenia ze współpracy z nami, jest więc dla nas bardzo ważna – mówił przedstawiciel banku.

Ranking Banków to jedna z inicjatyw Polskiego Związku Firm Deweloperskich - organizacji pracodawców działającej na rzecz poprawy otoczenia prawnego inwestorów, reprezentujących szeroko pojętą branżę deweloperską – od rynku mieszkaniowego, przez centra handlowe i biurowce, po parkingi. W ankiecie rankingowej wzięło udział 150 przedstawicieli firm zrzeszonych w Związku.