24.07.2017

Bank Millennium w gronie laureatów rankingów magazynu Global Finance

Bank Millennium po raz kolejny został uznany za „Najlepszy bank cyfrowy dla klientów indywidualnych w Polsce" ("Best Consumer Digital Bank in Poland") przez międzynarodowy magazyn finansowy Global Finance. W kategorii ”Najlepsze usługi finansowania handlu”(„Best Trade Finance Services”) Bank Millennium uzyskał tytuł „Najlepszy bank w Europie Środkowo – Wschodniej”.

Nagrody od „Global Finance” bardzo nas cieszą, ponieważ oznaczają uznanie międzynarodowych ekspertów dla naszych działań. Digitalizacja jest istotną częścią długofalowej strategii banku. Innowacyjne podejście do klientów sprawia, że korzystanie z usług Banku Millennium jest proste, a nowe technologie pozytywnie wpływają na integrację finansową w Polsce i w regionie. Bank Millennium wdrożył szereg innowacyjnych rozwiązań ułatwiających nie tylko bankowanie, ale kontakty z urzędami i codzienne czynności takie jak pomoc w zakupach czy płacenie za parking. – powiedział Joao Bras Jorge, prezes Zarządu Banku Millennium.

Zwycięskie banki wybrano na podstawie kryteriów takich jak efektywność strategii zdobywania i obsługi klientów przez kanały cyfrowe, skuteczne zachęcanie klientów do korzystania z kanałów internetowego i mobilnego szerokość oferty produktowej, realne korzyści płynące z inicjatyw realizowanych on-line oraz projekt i funkcjonalność strony internetowej. Najlepsze banki cyfrowe Europy Środkowo-Wschodniej wybrano na podstawie ocen ekspertów w dziedzinie consultingu, nowych technologii i outsourcingu wspieranych przez redaktorów magazynu Global Finance.

"Cyfrowa bankowość na stałe wpisała się do krajobrazu naszej rzeczywistości, a tegoroczni zwycięzcy ilustrują znaczenie nieustającej innowacji w produktach, systemach i usługach", powiedział Joseph D. Giarraputo, wydawca i redaktor naczelny Global Finance. "Klienci detaliczni i przedsiębiorstwa oczekują przełomowych rozwiązań, a tegoroczni zwycięzcy konsekwentnie realizują te oczekiwania".

Global Finance to niezależny magazyn finansowy wydawany od 1987 roku. Co roku wybiera najlepsze systemy bankowości internetowej na świecie.