16.11.2005

Millokata Max 30 % to innowacyjna forma oszczędzania

Millokata Max 30% jest nową lokatą terminową w PLN, z gwarantowanym 6% zyskiem oraz możliwością uzyskania nawet do 30% zwrotu z inwestycji bez ryzyka.

Millokata Max 30% umożliwia atrakcyjne ulokowanie kapitału na okres 36 miesięcy. Lokata ta daje możliwość uzyskania zysku nawet do 30%. Jego wysokość uzależniona jest od wartości pięciu surowców naturalnych – ropy, gazu ziemnego, niklu, miedzi i aluminium. Wzrost cen tych surowców w okresie ostatnich 3 lat wyniósł od 33-62%, a aktualne prognozy makroekonomiczne wskazują, że popyt na nie wciąż będzie rósł.

Oprocentowanie po zakończeniu okresu inwestycji jest wypadkową wzrostu wartości koszyka surowców w stosunku do jego wartości początkowej w dniu 7.12.2005. Gwarantowany zysk z Millokaty Max 30% jest niezależny od zmian cen surowców i wynosi 6% w odniesieniu do całej ulokowanej kwoty.

Millokata Max 30% umożliwia uczestnictwo w nowoczesnej formie inwestowania oraz dywersyfikację portfela, co podnosi poziom bezpieczeństwa i zwiększa potencjał zysku nawet do 30%. Millokata Max 30% została stworzona dla klientów, którzy pragną ulokować oszczędności w bardzo korzystny sposób, a jednocześnie szukają możliwości uzyskania ponadprzeciętnych zysków bez żadnego ryzyka. – mówi Mariola Olender - Key Manager w Departamencie Marketingu Klientów Detalicznych Banku Millennium.

Produkt dostępny jest w okresie subskrypcji od 7.12 br. Oprocentowanie w okresie subskrypcji wynosi 4%. Minimalna kwota inwestycji wynosi 2000 PLN.
Millokata Max 30% dostępna jest dla obecnych oraz nowych klientów Millennium. Klientom aktywnie korzystającym z produktów bankowych Millennium oferuje bezpłatne prowadzenie konta.

Millokata Max 30% jest już trzecią w tym miesiącu nowością w ofercie depozytowej Millennium. Od początku listopada dostępne są dwa nowe produkty, które zapewniają klientom wysoki zysk - Millokata SuperZysk oraz MilleGwarancja z lokatą. Millokata SuperZysk to bardzo atrakcyjnie oprocentowana lokata terminowa, gwarantująca w ciągu pierwszych trzech miesięcy oprocentowanie w wysokości 6%, a ponadto bardzo  korzystne oprocentowanie w pozostałym okresie trwania lokaty. MilleGwarancja to fundusz z 100% gwarancją zainwestowanego kapitału, dający  możliwość uzyskania wyższego zysku niż na lokacie. Fundusz jest oferowany również w połączeniu z 3 miesięczną lokatą o oprocentowaniu  6%.